Корзина 0 шт / 0 Грн

Сумиобленерго заплатило жителям Сумщини три мільйони за енергію сонця

02.11.2017

Майже три мільйони гривень заплатило ПАТ “Сумиобленерго” з початку року власникам приватних домогосподарств за енергію сонця.

У світі розвитку екологічно чистих джерел електроенергії сьогодні приділяють неабияку увагу встановленню генеруючих установок, що виробляють електроенергію з енергії сонячного випромінювання. Адже ресурсів самої Землі, викопних корисних копалин, надовго не вистачить. Тому світова спільнота мислить на перспективу. Майбутнє, стверджують науковці, – за відновлювальною енергетикою. Україна як член Енергетичного співтовариства ЄС та країн Південно-Східної Європи взяла на себе зобов’язання щодо розвитку відновлюваних джерел енергії, які набувають популярності й на теренах Сумської області.

У нашому регіоні вже 49 приватних домогосподарств мають генеруючі установки, які виробляють електроенергію з сонячного випромінювання. Для порівняння – у минулому році таких було 22.

ПАТ “Сумиобленерго” купує в цих споживачів надлишок електроенергії, отриманої з альтернативного джерела за “зеленим” тарифом, який сьогодні становить 561,65 коп. за кВт•год (по 31 грудня 2019 року). За 9 місяців 2017 року ПАТ “Сумиобленерго” закупило 533 240 кВт•год “сонячної” електроенергії, сплативши за це майже три мільйони гривень.

”Зелений” тариф – економічний механізм, спрямований на заохочення генерації електроенергії відновлювальною енергетикою, закріплений в Україні на законодавчому рівні. Він діє лише для приватних домогосподарств, які виробляють електричну енергію об’єктами електроенергетики, величина встановленої потужності яких не перевищує 30 кВт. Ознайомитися з “зеленими” тарифами можна на сайті ПАТ “Сумиобленерго”.


Рекомендуем к прочтению так же: