Корзина 0 шт / 0 Грн

Енергоефективна адмінбудівля на Сумщині

21.03.2018

У березні в Миколаївській ОТГ (Білопільського району) на Сумщині відкриється новий ЦНАП, створений «з нуля» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Приміщення центру, побудоване з використанням енергоефективних технологій, може вважатися однією з найбільш енергоефективних адмінбудівель в Україні. Про це пише сайт Децентралізація.

Завдяки появі сучасного ЦНАП більше 10 тисяч жителів Миколаївської ОТГ отримають зручний доступ до якісних послуг, а громада буде витрачати мінімум в чотири рази менше електроенергії на опалення та вентиляцію, ніж в звичайних адмінбудівлях.

В основі енергоефективної концепції Миколаївського ЦНАП – використання теплового насосу «повітря/вода», однієї з найперспективніших та найбезпечніших на світовому ринку інженерних систем. Поєднання цієї технології та підлогового опалення забезпечує найвищу енергоефективність системи.

Для вентиляції в ЦНАП використано технологію рекуперації, яка утилізує до 95% тепла повітря та підтримує оптимальний рівень вологості. Приміщення побудоване з SIP панелей з додатковим утепленням, що дозволило досягнути показника опору теплопередачі до 50% вище, ніж при будівництві за методом «цегла плюс утеплення».

Проектні рішення будівлі забезпечують показники енергоефективності вище, ніж закладені в діючих в Україні нормативних документах. Отже її можливо віднести до однієї з найбільш ефективних за умови виконання робіт відповідно до проекту Вадим Литвин, керівник навчального центру Асоціації енергоаудиторів України

Енергоефективний ЦНАП Миколаївської ОТГ надаватиме більше ста адміністративних послуг, найнеобхідніших для мешканців громади. В центрі буде створено 7 робочих місць, де працюватимуть фахівці, які пройшли навчання за спеціально розробленою програмою.

Відкриття ЦНАП заплановане на 27 березня.


Рекомендуем к прочтению так же: